Farnost Vyskytná nad Jihlavou

Římskokatolická farnost

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Zprávy

Farní odpoledne 15.8.2010

Jak už to v naší farnosti bývá zvykem, scházíme kolem pouti na farním odpoledni. Vybere se pěkný slunečný den, nejlépe neděle a sejdeme se u Pokorných na zahradě. Tentokrát přišlo asi 24 dospělích a 10 dětí (evidence docházky se neuskutečnila, nejsou podklady). Každý z přítomných donesl nejaké jídlo či pití, abychom nestrádali při důležitém jednání, které by se totiž jako u poslanců mohlo protáhnout dlouho do noci...

Celý článek...
 

Velká farní biblická soutěž

Letošní rok 2010 je prvním rokem přípravy na 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Moravu. Naši biskupové nás vybízejí, abychom svou pozornost zaměřili zvláště na Písmo svaté. A k tomu nás povede i naše farní biblická soutěž.
29. května poslední soutěžní otázka. Vylosování výherců bude 19. června po mši svaté.

Celý článek...
 

Nabídka kurzu o péči o nemocné

Vážení přátelé,

již druhým rokem připravujeme dvoudenní kurzy pro ty, kteří se rozhodli o své nejbližší pečovat v domácím prostředí (dosud tyto kurzy absolvovalo 74 pečujících).

Celý článek...
 

Krkonoše - červenec 2010

První prázdninový týden strávili někteří jihlavští a vyskytenští farníci na chatě, která patří tatínkovi P. Jeronýma a kde už dvakrát byla na lyžovačku jihlavská mládež. Je to architektonicky cenná roubenka v Malé Úpě v Krkonoších, kde je mnoho věcí ještě původních (tj. slamníky, žádná elektřina ani voda, svítí se v petrolejkách, suchý záchod).

Celý článek...
 

Reportáž z života ve strahovském noviciátě

Česká televize uvedla v neděli 18. dubna v 18:05 reportáž o životě ve stahovském klášteře (a zvláště o noviciátu). Můžete ji shlédnout zde.

 


Strana 12 z 15