Farnost Vyskytná nad Jihlavou

Římskokatolická farnost

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma

2.cyklistický výlet - září 2009

Třetí slunečnou neděli v září se uskutečnil druhý farní cyklistický výlet. Plánovaným cílem byl Křemešník, respektive pivo a palačinky v tamní restauraci :) Kolem 14.30 jsme vyrazili v počtu 10 dospělých a 6 dětí (malý Ríša se stihnul vybourat těšně před samým výjezdem, takže se nakonec s pláčem vrátil domů) od vyskytenské fary...

Díky Alešovi jsme jeli po menších a tudíž i bezpečnějších silničkách, které vedly často mezi poli a lesy, takže jsme se mohli během jízdy více kochat krásnou podzimní přírodou a povídat si.

I když se objevovaly pochybnosti, zda si stihneme dát něco dobrého na Křemešníku a vrátit domů za světla, nakonec jsme se neotočili nazpátek dřív a do cíle dojeli kolem 17.hod;. Zatímco se v restauraci připravovalo malé občerstvení, děti se rozprchnuly na kolem stojící atrakce a dospělí povídali a povídali :) Příjemně posilněni a odpočinuti jsme se pak vydali na cestu zpět. Všichni statečně šlapali až do cíle, zvláštní uznání patří malým školákům, kteří 40- ti kilometrovou vzdálenost perfektně zvládnuli.

Těšíme se na příští (zřejmě asi až jarní) cyklo i na to, že se k nám třeba přidají i další výletníci :)

HP